Skip to main content

En trendsättare som utvecklare och tillverkare av processutrustning

amixon® visar den aktuella riktningen för utveckling och tillverkning av processutrustning för förädlingsindustrin.

Vårt företag fokuserar på steril utrustning som uppfyller de högsta hygiennormerna. Våra blandare och processer för resttömning är både avancerade och av högsta kvalitet.

Vårt sortiment inkluderar pulverblandare, vakuumtorkare och reaktorer. Genom kontinuerlig forskning och innovation har amixon® lyckats förbättra hygiennormerna för denna processutrustning under de senaste åren.

Livsmedel

Från skonsam homogenisering till effektiv blandning med samma enhet: pulversoppor, bakprodukter, bakteriekulturer, färdigmat, kryddor, hydrokolloidtillverkning, müsli, fosforsyraderivat för coladrycker, kaffe, kosttillskott, jodering av bordsalt...

Tack vare sina EHEDG-kompatibla förfaringssätter, uppfyller amixon® de extremt höga hygienstandarder inom livsmedelsindustrin.

Användning inom livsmedelsindustrin

 • bakprodukter och bakblandningar, mjölblandningar, müsli
 • dryckpulver
 • färdigmat, pulversoppor, såser, torkad frukt
 • kryddblandningar, salter, krämer
 • teblandningar
 • mejeriprodukter, mjölkpulver
 • redningar, livsmedelstillsatser, arom- och smakämnen
 • chokladmassor
 • sötningsmedel
 • fettpulver

Life Science

Vi har många års erfarenhet av snabb och exakt blandning av små komponenter som pro- och prebiotika samt mineraler och spårämnen som zink, koppar, selen och krom. Resultatet av den eleganta blandningsprocessen av amixon®-enheter är alltid en premiumprodukt som är ren, snabb dispergerbar, tillförlitligt vätbar, snabbt löslig och homogen.

Användning inom Life Science -industrin

 • barnmat, dietprodukter
 • bakteriekulturer
 • kosttillskott, brustabletter
 • enzymer, aromer
 • tablettmassor, vitaminföreningar, läkemedelslösningar
 • jodlösningar
 • lecitinpulver, mineraler
 • kosmetika

Våra blandare:

Konisk enaxlad blandare AM

En utmärkande egenskap för amixon® koniska enaxlade blandaren är dess höga grad av resttömning. Utöver det kan blandarna redan användas vid en fyllnadsnivå på endast 5 %. Blandningsverktyget flyttar godset i tre dimensioner, det skruvas upp i periferin och strömmar nedåt i centrum. Tryckfasta, dubbelmantlade modeller används som vakuum blandtorkare och -reaktorer.

Vertikal tvåaxlad blandare HM

Högsta blandningskvalitet, extremt skonsam och mycket korta blandningstider för torrt, fuktigt och trögflytande gods.

Den vertikala tvåaxlade blandaren ger en mycket skonsam och jämn blandning inom kort tid. Två blandningsverktyg roterar åt samma håll och skapar i periferin en uppåtgående rörelse i blandningsgodset och ett nedåtgående flöde i centrum. Blandaren kan först intensivt bryta upp agglomerat och även homogenisera på ett extremt skonsamt sätt.

KoneSlid®-Blandare KS

Spiralblandare med okonventionell blandningskammare

amixon® har utvecklat en intressant uppfinning: ett enaxlat blandningssystem som är relativ liten. Blandaren utmärker sig bland annat genom särskilt korta blandnings- och resttömningstider. Därför kan den bearbeta stora produktmängder med korta cykel tider.

Vertikal enaxlad blandare VM

Ideal blandningskvalitet för torrt, fuktigt och tjockflytande gods samt suspensioner.

Den vertikala enaxlade blandaren ger hög blandningskvalitet och kan användas för torrt, fuktigt och suspensions-gods samt för krämer. Blandningsverktyget flyttar godset i tre dimensioner, det skruvas upp i periferin och strömmar nedåt i centrum. Blandningspricipen fungerar redan vid en fyllningsnivå på endast 10 %. amixon® vertikala enaxlade blandare kan användas som sterilblandare och reaktorer.

Vakuum-blandtorkare och vakuumreaktor VMT

Het/kall/tryck/vakuumreaktioner på torra, fuktiga och viskösa material.

Vakuum-blandtorkaren kan användas för pulver och suspensioner samt för krämer och degar. Blandningsverktyget flyttar godset i tre dimensioner, det skruvas upp i periferin och strömmar nedåt i centrum. Det garanterar en exakt blandning, torkningen sker extremt snabbt och skonsamt. Torkaren kan användas som steriliseringsapparat och som reaktor.

Konisk blandtorkare och reaktor AMT

Varm/kall och tryck/vakuum-reaktioner för torra, fuktiga och pastaformiga produkter

Vakuum-blandtorkaren kan användas för pulver och suspensioner samt för krämer och degar. Blandningsverktyget flyttar godset i tre dimensioner, det skruvas upp i periferin och strömmar nedåt i centrum. Det garanterar en exakt blandning, torkningen sker extremt snabbt och skonsamt. Torkaren kan användas som steriliseringsapparat och som reaktor.

Kontinuerlig Pinn-Mixer och granulator RMG

För den kontinuerliga tillväxtgranuleringen av dispergerande material för att bilda runda granulat av liknande storlek

Det spadliknande blandningsverktyget i denna kontinuerliga ringskiktsgranulator från amixon® erbjuder framförallt bearbetning av torra, fuktiga och tjockflytande gods.

Kontinuerlig mixertyp AMK

För torra, fuktiga och suspenderade materialen.

Blandningsintensiteten är justerbar. Beroende på uppgiften kan produkterna antingen homogeniseras varsamt eller deagglomereras intensivt. Uppehållstiden beror på blandningsverktygets rotationsfrekvens; fyllnadsnivån är oerhört flexibel och kan ställas in från 10 till 80% av arbetskapaciteten.

Artiklar

Precisionsmixer för smakämnen

Nuförtiden är den moderna produktionen av livsmedel knappast tänkbart utan användning av aromämnen. Ordet ”aroma” kommer från det grekiska och betyder krydda.

Hygienisk design med en mixer för barnmat som exempel

Hygienisk design med en mixer för barnmat som exempel.

amixon®-mixer för produktion av kosttillskott i pulverform och brustabletter

Vitaminer, spårämnen, funktionella aktiva ingredienser samt flytande smaker, livsmedelsfärg och bindemedel homogeniseras till en mikrofin grad i amixon®-mixern.

Idealisk fördelning av verksamma ämnen i pulverform

Vid satsvis bearbetning av kemiska och farmaceutiska biokatalysatorer (verksamma ämnen), såsom galenik, består uppgiften av att homogent fördela avvikande, verksamma ämnen i lämpliga pulverformiga fyllmedel.

Beredning av pulverblandningar till 3D-printing baserad på plast, keramik eller metall

Begreppen ”3D-Print”, ”Rapid Prototyping” och ”additiva tillverkningsprocesser” är samma termer för tillverkningsmetoder, där man skapar tredimensionella komponenter genom att tillföra material lager för lager.

Produktionen av köttersättningsprodukter är komplex och tekniskt extremt krävande

Det råder ingen tvekan om, att en trend emot en lågkött- eller köttfri kost har dykt upp bland vissa grupper i befolkningen. Konsumtionen av köttersättningar ökar således.

Den rätta blandningen för hälsa och högre prestation

Det kommer man ihåg - brustabletten till frukosten för en bra start på dagen. Av kosttillskott finns just nu många olika varianter på marknaden och fler och fler människor litar på deras hjälp för att bevara hälsan och för det där lilla extra av prestation. De är hör hemma mellan livsmedel och läkemedel och produktionen av dessa pulver, tabletter, oljor och kapslar är ytterst krävande.

Müsli – en högvärdig blandning för trendmedvetna

Det är svårt att föreställa sig en medveten, individuell kost utan müsli. Det har en mycket individuell sammansättning och tillagning. Vilka utmaningar som ligger i blandningen av de olika beståndsdelarna och hur den ideala blandningen kan framställas avslöjar en bio-livsmedelsleverantör med lång tradition – Bauckhof Mühle.

amixon®-blandare och reaktorer för produktion av tvätt- och metalltvålars

Både blandarna och syntesreaktorerna skall vara anpassade på ett särskilt sätt för att kunna utföra respektive uppgift. amixon blandare och reaktorer klara sådana specialuppgifter på ett exemplariskt sätt.

Kontakta oss

Tekemas AB
Peter Gustafsson
Varlabergsvägen 16F
43439 Kungsbacka
Sverige
Tel. +46 70 961 6081
E-post pg@tekemas.com
Internet www.tekemas.dk

 

amixon GmbH
Halberstaedter Strasse 55
33106 Paderborn
Tyskland
Tel.: +49 5251 688 888 0
E-post: sales@amixon.com