Skip to main content

Suunnannäyttäjä prosessilaitteiden kehittäjänä ja valmistajana

amixon® näyttää tämän hetken suunnan jalostusteollisuuden prosessilaitteiden kehittämisessä ja valmistamisessa.

Yrityksemme painopisteenä ovat steriililaitteet, jotka täyttävät korkeimmat hygieniavaatimukset. Sekoittimemme ja jäämienpoistoprosessimme ovat korkealaatuisia ja aikaansa edellä. 

Tuotevalikoimamme kuuluu jauhesekoittimia, tyhjiökuivaimia ja reaktoreita. Jatkuvan tutkimustyön ja innovoinnin ansiosta amixon® on onnistunut viime vuosina parantamaan näiden prosessilaitteiden hygieniastandardeja huomattavasti. amixon® on myös patentoinut monia yksittäisratkaisujaan.

Elintarvikkeet

Hellävaraisesta homogenoinnista tehokkaaseen sekoittamiseen samalla laitteella: kuivakeitot, leivonta-aineet, bakteeriviljelmät, valmisruoka, mausteet, hydrokolloidien valmistus, mysli, fosforihappojohdannaiset kolajuomiin, kahvi, urheiluravinteet, ruokasuolan jodiointi… 

amixon® täyttää elintarviketeollisuuden erityisen korkeat hygieniavaatimukset EHEDG:n ohjeiden mukaisten toimintatapojensa ansiosta. 

Käyttö elintarviketeollisuudessa 

 • leivonta-aineet ja leivinseokset, jauhoseokset, mysli
 • juomajauheet
 • valmisruoka, kuivakeitot, kastikeainekset, kuivatut hedelmät
 • maustesekoitukset, suolat, tahnat
 • teesekoitukset
 • maitotuotteet, maitojauhe
 • suurusteet, lisäaineet, aromit ja makuaineet
 • suklaamassat
 • makeutusaineet
 • rasvajauhe

Bioteollisuus

Meillä on vuosikausien kokemus pienkomponenttien, kuten pro- ja prebioottien, sekä mineraalien ja hivenaineiden, kuten sinkin, kuparin, seleenin ja kromin, nopeasta ja tarkasta sekoittamisesta. amixon®in laitteiden elegantin sekoitusprosessin lopputuloksena on aina ensiluokkainen tuote, joka on puhdas, nopeasti dispegroituva, luotettavasti kostuva, nopeasti liukeneva ja homogeeninen. 

 

Käyttö bioteollisuudessa

 • vauvanruoka, dieettivalmisteet
 • bakteeriviljelmät
 • ravintolisät, poretabletit, urheiluravinteet
 • entsyymit, aromit
 • tablettimassat, vitamiiniyhdisteet, lääkeliuokset
 • jodiliuokset
 • lesitiinijauhe, mineraalit
 • kosmetiikka

Sekoittimet

Yksiakselinen kartiosekoitin AM

Optimaalinen sekoituslaatu, lyhyet sekoitusajat kuiville, kosteille ja viskoosisille materiaaleille, muuntuva täyttöaste

amixon®-yhtiön yksiakselisen kartiosekoittimen yksi merkittävä ominaisuus on erittäin korkea jäämien tyhjennysaste. Lisäksi laitteistoja voidaan käyttää niinkin alhaisella kuin 5 % täyttöasteella. Kierreterä mahdollistaa sekoitettavan materiaalin kolmiulotteisen liikkeen, ylöspäin kiertymisen reunoilla ja alaspäinvirtauksen keskellä. Paineenkestäviä, kaksoisvaipallisia malleja käytetään tyhjiö-sekoitinkuivaajina ja reaktoreina.

Kaksiakselinen pystysekoitin HM

Parhaat sekoitteet, hellävarainen, erittäin lyhyet sekoitusajat kuiville, kosteille ja viskoosisille materiaaleille

Kaksiakselinen pystysekoitin mahdollistaa hyvin hellävaraisen ja tasaisen sekoituksen lyhyessä ajassa. Kaksi myötäpäivään pyörivää kierreterää synnyttävät sekoitteiden liikkeen ylöspäin reunoilla ja alasvirtauksen keskellä. Sekoitin voi vuoron perään joko erotella intensiivisesti tai homogenisoida hellävaraisesti.

KoneSlid®-sekoitin KS

Spiraalisekoitin innovatiivisella sekoitusrummulla

amixon® on kehittänyt kiinnostavan innovaation: yksiakselisen sekoitinjärjestelmän, jolla on suhteellisen kompaktit mitat. Tämän sekoittimen etuja ovat muun muassa erityisen lyhyet sekoitus- ja jäämien tyhjennysajat. Siten se pystyy käsittelemään suuria tuotemääriä lyhyillä sekoitusjaksoilla.

Yksiakselinen pystysekoitin VM

Parhaat sekoitteet kuiville, kosteille ja viskoosisille materiaaleille sekä suspensioille

Yksiakselisella pystysekoittimella saavutetaan korkealaatuisia sekotteita. Se sopii kuiville, kosteille ja suspendoituneille materiaaleille sekä tahnoille. Kierresekoitin saa aikaan sekoitettavan materiaalin kolmiulotteisen liikkeen; ylöspäin kiertymisen reunoilla ja alaspäinvirtauksen keskellä. Tämä sekoitusperiaate toimii jopa 10 %:n täyttöasteella. amixon® yksiakselisia pystysekoittimia voidaan käyttää steriilisekoittimina ja reaktoreina.

Tyhjiö-sekoituskuivain ja tyhjiöreaktori VMT

Kuuma/kylmäpaine/tyhjiöreaktiot kuiville, kosteille ja viskoosisille materiaaleille

Tyhjiö-sekoituskuivainta ja -reaktoria voidaan käyttää jauheille ja suspensioille sekä tahnoille ja taikinoille. Kierresekoitin saa aikaan sekoitettavan materiaalin kolmiulotteisen liikkeen, ylöspäin kiertymisen reunoilla ja alaspäinvirtauksen keskellä. Tällä tavalla mahdollistetaan tarkka sekoitus: kuivaus tapahtuu erittäin nopeasti ja hellävaraisesti. Kuivainta voidaan käyttää sterilointilaitteena ja reaktorina.

Kartio-sekoituskuivain ja reaktori, tyyppi AMT

Kuuma/kylmäpaine/tyhjiöreaktiot kuiville, kosteille ja viskoosisille materiaaleille

Kartiomaisella astialla varustettua sekoituskuivain-reaktoria voidaan käyttää jauheille ja suspensioille sekä tahnoille ja taikinoille. Kuivaus tapahtuu erittäin nopeasti ja hellävaraisesti: spiraalisekoitin saa aikaan seoksen kolmiulotteisen liikkeen, ylöskiertymisen laitoja pitkin ja alasvirtauksen keskellä. Soluvat aineet voidaan tyhjentää käytännössä ilman jäämiä. Kontaktikuivain voidaan valmistaa steriilireaktoriksi.

Virtaussekoitin ja rengaskerrosrakeistin RMG

Dispergoitujen aineiden jatkuvaan rakeistamiseen tasakokoisiksi pyöreiksi rakeiksi

amixon®in rengaskerrosrakeistin-virtaussekoittimen lapiomaiset sekoitusosat takaavat erityisen hellävaraisen sekoitusprosessin kuiville, kosteille ja viskoosisille materiaaleille.

Jatkuvatoiminen sekoitin AMK

Sopii käytettäväksi kuiville, kosteille ja suspendoituneille materiaaleille

amixon®in sekoitinyksiköt voidaan integroida myös osaksi jatkuvatoimisia tuotantoprosesseja. Laitteiden sekoitusintensiteettiä voidaan säädellä. Tuotteet voidaan käyttötarkoituksesta riippuen joko homogenisoida hellävaraisesti tai hajottaa intensiivisesti. Viipymisaika on riippumaton kierrosnopeudesta; täyttöastetta voidaan säätää laajalla skaalalla 10 - 80 %:iin käyttötilavuudesta.

Artikkelit

Tarkkuussekoitin aromeille

Nykyään on vaikea edes kuvitella modernia ruoantuotantoa ilman aromeja ja makuaineita. Sana ”aroma” on lähtöisin kreikan kielestä ja tarkoittaa maustetta.

Hygieeninen suunnittelu: esimerkkinä vauvanruoan sekoittamiseen käytettävä sekoitin

ETeollisesti maitojauhejohdannaisista valmistetulle vauvanruoalle on suuret myyntimarkkinat. Esimerkiksi Aasiassa on Euroopassa valmistetuille laatutuotteille erityisen suuri kysyntä.

Hygieeninen suunnittelu: esimerkkinä vauvanruoan sekoittamiseen käytettävä sekoitin, osa 2

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö vauvan parasta ravintoa olisi äidinmaito. Tätä luonnollista ruokintaa tulisi jatkaa mahdollisuuksien mukaan yli kuusi kuukautta.

amixon®-sekoitin jauhemaisten lisäravinteiden ja poretablettien valmistamiseen

Vitamiinit, hivenaineet ja funktionaaliset aineet sekä nestemäiset aromit, elintarvikevärit ja sidosaineet homogenisoidaan mikrohienoiksi amixon®-sekoittimessa.

Jauhemaisten tehoaineiden ihanteellinen jakautuminen lääkkeiden valmistuksessa

Erissä tapahtuvassa kemiallisten tai farmaseuttisten tehoaineiden käsittelyssä tavoitteena on jakaa erilaisia tehoainevalmisteita sopiviin jauhemaisiin täyteaineisiin homogeenisesti.

Sekoitusastian puhdistus tapahtuu ilman seoksen purkamista loppuun asti

Käsitteet 3D-tulostus, rapid prototyping ja ainetta lisäävä valmistus kuvaavat samaa valmistusmenetelmää, jossa valmistetaan kolmiulotteisia komponentteja lisäämällä materiaalia kerros kerrokselta.

Lihankorvikkeiden valmistaminen on kallista ja teknisesti erittäin vaativaa

On selkeä trendi, että väestössä on tiettyjä ryhmiä, joiden ruokavalio on joko vähälihainen tai täysin lihaton. Lihankorviketuotteiden kulutus on siis kasvussa.

Oikea sekoitus terveydelle ja suorituskyvyn lisäämiseen

Monille tuttua – aamupalalla nautittu poretabletti, joka käynnistää päivän hyvin. Ravintolisiä on nykyisin saatavilla useissa eri muodoissa. Yhä useammat ihmiset luottavat niiden terveysvaikutuksiin ja jossain määrin suorituskykyä lisäävään vaikutukseen.

amixon®-sekoittimet ja reaktorit pesuaineiden ja metallisaippuoiden tuotantoon

Sekä sekoittimien että synteesireaktoreiden tulisi sopia toisiinsa erityisellä tavalla, jotta kukin tehtävä onnistuisi hyvin. amixon-sekoittimet ja reaktorit suoriutuvat tällaisista erikoistehtävistä mallikelpoisesti.

Yhteydenotto