Skip to main content

KoneSlid®-Blandare KS

Spiralblandare med okonventionell blandningskammare

amixon® har utvecklat en intressant uppfinning: ett enaxlat blandningssystem som är relativ liten. Blandaren utmärker sig bland annat genom särskilt korta blandnings- och resttömningstider. Därför kan den bearbeta stora produktmängder med korta cykel tider.

KS uppfyller EHEDG-kraven och kan framställas i överensstämmelse med följande certifikat:

  • 3-A    Sanitary Standards
  • FDA
  • GMP
  • ASME

En ideal blandningskvalitet och en utmärkt skonsamhet mot partiklarna uppnår KoneSlid®-blandaren på ett helt nytt sätt. Blandningskammaren är en siloliknande behållare med en stor kon som har satts in i bottens centrum. Den är slät och strömlinjeformad och stödjer blandningsgodsets blandningsflöde. Ett Helix-blandningsverktyg transporterar godset i spiraler uppåt. Den processen sker längsmed behållarens väggar.

När godset har kommit längst upp glider det nedåt och förs av konen utåt igen till periferin. I gränsområdet mellan uppåtskruvningen och den nedåt gående rörelsen sker homogeniseringsprocessen. Den processen är ytterst skonsam och effektiv. Efter cirka 20 till 30 varv uppnås en ideal blandningskvalitet som praktiskt inte kan göras bättre. Då sänks konen med några centimeter så att tömningen sker snabbt och utan rester.

Oftast töms produkten från KoneSlid®-blandaren ned i containers, bigbags eller en tappningsmaskins materialbehållare. Om det utmatade godset skulle landa centralt i uppsamlingskärlet skulle en kon bildas och det skulle ha två nackdelar. Först kan inte hela mottagningskapaciteten nyttjas och för det andra kan koner av löst flytande gods leda till separationseffekter. Från den här beskrivna blandningsanläggningen matas godset ut decentralt och utan att separeras.

Kontakta oss

Tekemas AB
Peter Gustafsson
Varlabergsvägen 16F
43439 Kungsbacka
Sverige
Tel. +46 70 961 6081
E-post pg@tekemas.com
Internet www.tekemas.dk

 

amixon GmbH
Halberstaedter Strasse 55
33106 Paderborn
Tyskland
Tel.: +49 5251 688 888 0
E-post: sales@amixon.com