Skip to main content

Konisk blandtorkare och reaktor AMT

Varm/kall och tryck/vakuum-reaktioner för torra, fuktiga och pastaformiga produkter

 

Blandtorkaren respektive reaktoren med konisk behållare lämpar sig för pulver- och suspensionsblandningar samt för krämer och degar. Torkningen är extremt snabb och skonsam. Spiralformade blandverktyget åstadkommer en tredimensionell omfördelning av produkterna – med en uppåtgående skruv i periferin och ett nedåtgående genomlopp i mitten. Blandningar med rinnförmåga (flowability) kan tömmas helt utan rester. Torkverktyget kan användas som en steriliseringsapparat och steriliseringkammare.

Det uppfyller EHEDG-kraven och kan tillverkas i enlighet med följande certifikat:

  • Hygienstandarderna 3-A
  • FDA
  • GMP
  • ASME

 

Ytterligare funktioner i den koniska blandnings-torkaren:

  • Skruvtransportörer, armar och axel är komplett temperaturkontrollerade.
  • Skärrotorerna kan påskynda blandnings-/torkningsprocessen och samtidigt vara disagglomerande.
  • Vakuumtät och tryckbeständig.
  • Lämplig för blandningstorkning och transport av reaktionsblandningar.
  • Blandverktyget monteras och drivs endast ovanifrån.

Den koniska formen på botten i AMT-byggserien ger en avgörande fördel, nämligen att, när det gäller transportmaterial med rinnförmåga, uppnås nästan fullständig, automatisk tömning. Samtidigt garanteras, att det även uppnås en homogen blandning i konen. Detta säkerställs av det innovativa SinConvex®-blandningsverktyget, som åstadkommer en tredimensionell omfördelning av produkterna. I periferin rör sig produkterna uppåt, i mitten transporteras de åter nedåt.

Inte bara mixern utan transportörerna samt blandningsarmarna och -axeln är komplett temperaturkontrollerade. Torkningen är extrem snabb, skonsam och jämn. Blandningskammaren är utarbetat både vakuum- och tryckbeständig, så att det även är möjligt att transportera tryckberoende reaktionsblandningar.

Blandnings-/torkningskammaren AMT är lämplig för torkning av pulver- och suspensionsblandningar samt pasta- och degformig massa. Skärrotorerna kan påskynda blandnings-/torkningsprocessen och samtidigt vara disagglomerande. Som extra valfri tillbehör kan blandningskammaren utrustas med en dödutrymmesfri och temperaturkontrollerad inspektionsdörr.

Torkaren i AMT-serien har utvecklats för höga krav på hygien. Den kan användas som steriliseringsapparat eller steriliseringkammare i enlighet med FDA-föreskrifter. Dessutom uppfyller de alla EHEDG-krav och hygienstandarderna 3-A.

Kontakta oss

Tekemas AB
Peter Gustafsson
Varlabergsvägen 16F
43439 Kungsbacka
Sverige
Tel. +46 70 961 6081
E-post pg@tekemas.com
Internet www.tekemas.dk

 

amixon GmbH
Halberstaedter Strasse 55
33106 Paderborn
Tyskland
Tel.: +49 5251 688 888 0
E-post: sales@amixon.com