Konisk blandtorkare och reaktor AMT

Varm/kall och tryck/vakuum-reaktioner för torra, fuktiga och pastaformiga produkter

Blandtorkaren respektive reaktoren med konisk behållare lämpar sig för pulver- och suspensionsblandningar samt för krämer och degar. Torkningen är extremt snabb och skonsam. Spiralformade blandverktyget åstadkommer en tredimensionell omfördelning av produkterna – med en uppåtgående skruv i periferin och ett nedåtgående genomlopp i mitten. Blandningar med rinnförmåga (flowability) kan tömmas helt utan rester. Torkverktyget kan användas som en steriliseringsapparat och steriliseringkammare.

Det uppfyller EHEDG-kraven och kan tillverkas i enlighet med följande certifikat:

  • Hygienstandarderna 3-A
  • FDA
  • GMP
  • ASME

Ytterligare funktioner i den koniska blandnings-torkaren:

  • Skruvtransportörer, armar och axel är komplett temperaturkontrollerade.
  • Skärrotorerna kan påskynda blandnings-/torkningsprocessen och samtidigt vara disagglomerande.
  • Vakuumtät och tryckbeständig.
  • Lämplig för blandningstorkning och transport av reaktionsblandningar.
  • Blandverktyget monteras och drivs endast ovanifrån.

Den koniska formen på botten i AMT-byggserien ger en avgörande fördel, nämligen att, när det gäller transportmaterial med rinnförmåga, uppnås nästan fullständig, automatisk tömning. Samtidigt garanteras, att det även uppnås en homogen blandning i konen. Detta säkerställs av det innovativa SinConvex®-blandningsverktyget, som åstadkommer en tredimensionell omfördelning av produkterna. I periferin rör sig produkterna uppåt, i mitten transporteras de åter nedåt.

Inte bara mixern utan transportörerna samt blandningsarmarna och -axeln är komplett temperaturkontrollerade. Torkningen är extrem snabb, skonsam och jämn. Blandningskammaren är utarbetat både vakuum- och tryckbeständig, så att det även är möjligt att transportera tryckberoende reaktionsblandningar.

Blandnings-/torkningskammaren AMT är lämplig för torkning av pulver- och suspensionsblandningar samt pasta- och degformig massa. Skärrotorerna kan påskynda blandnings-/torkningsprocessen och samtidigt vara disagglomerande. Som extra valfri tillbehör kan blandningskammaren utrustas med en dödutrymmesfri och temperaturkontrollerad inspektionsdörr.

Torkaren i AMT-serien har utvecklats för höga krav på hygien. Den kan användas som steriliseringsapparat eller steriliseringkammare i enlighet med FDA-föreskrifter. Dessutom uppfyller de alla EHEDG-krav och hygienstandarderna 3-A.

Tekniska ritningar


Tvärsnitt
Konisk blandtorkare och reaktor AMT


 

Strömningsprincip
Konisk blandtorkare och reaktor AMT


Certificat 


agglomerering

     


dispergering

    


blandning

      


torkning

      


coatning

 

Kontakta oss

Tekemas AB
Peter Gustafsson
Varlabergsvägen 16F
43439 Kungsbacka
Sverige
Tel. +46 70 961 6081
E-post pg@tekemas.com
Internet www.tekemas.dk

amixon GmbH
Halberstaedter Strasse 55
33106 Paderborn
Tyskland
Tel.: +49 5251 688 888 0
E-post: sales@amixon.comJag har läst integritetspolicyn